Ділимося набутим досвідом

На запрошення Марії Барни, завідувачки кабінету координації впровадження НУШ і моніторингу КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатки педагогічних наук, доцентки,   27 жовтня 2021 року директорка комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ольга Фірчук взяла участь в онлайсемінарі для супервізорів Львівської області. Об’єктом обговорення було питання проведення супервізійних сесій  у початкових класах закладів загальної середньої освіти.

Як уже зазначалося в публікації від 12 жовтня 2021 року   «супервізія – це розв’язання професійних проблем, які виникають у роботі з людьми, через обговорення цієї проблеми з обізнаним колегою чи наставником – супервізором»,

Діяльність супервізорів Львівської області координує Марія Барна, яка активно навчає, допомагає тим, хто здійснює або здійснюватиме таку діяльність. Висока ерудиція, фаховість, глибока обізнаність із проблемою Марії Барни дає можливість управлінцям відділів освіти громад, шкіл нашої області правильно побудувати алгоритм дій і втілювати в життя форми допомоги вчителю в умовах Нової української школи.

Оскільки процес проведення супервізії розпочався в ЗЗСО Яворівської громади, то О.Фірчук розповіла про свої враження від спілкування з педагогами, спостереження за їх роботою, зазначивши, що супервізор має стати справжнім першим помічником вчителя, його порадником, який зможе допомогти подолати труднощі, що виникають в роботі.