Творимо НУШ разом!!!

Завершилося навчання шкільних команд закладів загальної середньої освіти Яворівської територіальної громади щодо впровадження Державного стандарту освіти за програмою «Творимо Нову українську школу разом!»,  яке проводили консультанти-тренери  КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», а саме:  О. Ковалик, Л. Щудлюк, І.  Меленчук, Г.  Романик, О.  Мельнічук, О. Фірчук, О.  Флис,  Л. Дутко, заступники директорів Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 І. Британ та Дрогомишлянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Н. Тарабань.

Передувало цим заходам наполегливе навчання тренерів при КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» і самостійна робота над темами.

Упродовж 25 – 29 жовтня очно та 2-9  листопада дистанційно  проведено цікаві, інформативні  навчання для слухачів, результатом яких стала відповідна підготовка з актуальних питань організації освітнього процесу НУШ та належна педагогічна підтримка.

Учасники в групах  виконували різноманітні завдання, вправи, з’ясовували відмінності традиційної школи та НУШ. Складали  плани  впровадження різних компонентів НУШ в освітній процес ЗЗСО.

Приємні відгуки, що надходили на адресу тренерів, направду, зігрівають душу і дають неабиякий стимул для роботи. Зокрема,  вчителі дякували тренерам за організацію курсів та проведені доступні, інформативні, креативні заняття, за можливість вдосконалити свої навички та знання з питань організації освітнього процесу НУШ у 5 класі, за можливість дізнатись багато нового, обмінятись думками з колегами, запозичити досвід, попрацювати разом…

Педагоги з певністю наголосити на важливості  Центрів професійного розвитку. «Це для нас дуже велика  допомога й підтримка. Саме ці установи узагальнюють та поширюють інформацію про можливості професійного розвитку освітян: програми підвищення кваліфікації, вебресурси та інші інструменти, які зможуть стати в пригоді для нашого професійного зростання», -так зазначали освітяни.

Загалом, під час занять на курсах було надано багато корисної інформації, зокрема і з ІКТ та інклюзії. Вчителі із задоволенням формували освітні програми (багато з них  уперше),  ставили запитання щодо  формувального оцінювання, методики його проведення. Важливо, що між тренерами та слухачами панувала атмосфера довіри, відкритості…

Щиро дякуємо директору Яворівської  ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 ім. Тараса Шевченка  Наталії Вдовенко за надане приміщення для проведення курсів, а заступнику директора Надії Ходонович – за постійну опіку, смачні каву, чай і печиво, які забезпечила  об’єднана організація профспілки працівників освіти і науки (голова – Ярослава Кобиця). Саме ця школа стала майданчиком для навчання учителів ЗЗСО  громади.

Водночас хочемо наголосити, що велику допомогу в організації комфортного перебування в класних приміщеннях надав начальник відділу освіти Володимир Байда, адже було тепло і затишно. Про це турбувалося і керівництво Яворівської міської ради, а саме: Яворівський міський голова Ігор Грабовський та його заступниця Катерина Михасяк. Про таке розуміння освітянських проблем з боку місцевої влади інші громади можуть тільки мріяти.