Онлайн-захід «Підвищення професійної компетентності педагога – участь у педагогічних конкурсах, семінарах, конференціях»

07.02.2022 консультант КУ ЯМР «ЦПРПП» Оксана Флис провела для учителів хімії та біології  онлайн-захід з теми «Підвищення професійної компетентності педагога – участь у педагогічних конкурсах, семінарах, конференціях». Професійна компетентність учителя потребує постійного розвитку й удосконалення. Сучасний педагог повинен уміти сам і навчити учнів творчо опановувати знання, застосовувати їх у конкретних навчальних і життєвих ситуаціях, критично осмислювати здобуту інформацію, володіти вміннями й навичками саморозвитку, самоаналізу, самоконтролю та самооцінки. Оксана Флис акцентувала увагу на затвердженому професійному стандарті (наказ від 23.12.2020 №2736), який містить опис загальних компетенцій, якими має оперувати педагог у своїй професійній діяльності.

Про участь у педагогічних конкурсах, а зокрема у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2022» у номінація «Біологія», з власного досвіду поділилися Іванна Бачало, учитель біології Дрогомишлянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Петра Василихи, та Ольга Чопек, учитель біології Середкевицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Ольга Ярославівна успішно пройшла конкурсні випробовування І та ІІ відбіркових етапів І туру Конкурсу та увійшла в десятку кращих вчителів біології. Педагог презентувала, які платформи, сервіси, методи та форми роботи були використані при підготовці конкурсних випробувань «Тестування», «Практична робота», «Методичний практикум», «Майстер-клас», а також надала фахові підказки як працювати в правильному напрямку.

Учитель хімії Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 Уляна Глущенко поділилася досвідом участі у Науково-методичній конференції «Сучасні тенденції навчання хімії», яка відбувається щорічно в березні місяці на хімічному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка. А також Уляна Олександрівна розповіла про участь у Всеукраїнському конкурсі юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського, який проводять НЦ «Мала академія наук України», комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді» та Львівський національний університет імені Івана Франка, щоб залучити учнів 1–11-х класів до поглибленого вивчення хімії та суміжних дисциплін і сформувати в них наукові основи та практичні навички проведення дослідження.

Консультант Оксана Флис