Майстерня творчих учителів

12 березня 2018 року у Наварійській ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії Пустомитівського району відбулось засідання обласної творчої майстерні учителів зарубіжної літератури (науковий керівник Людмила Ковальова). Наш район представляла Оксана Кодан, учитель-методист Наконечнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Творча майстерня працює з 2013 року і дуже плідно. Учителями розроблено матеріали з проблеми «Формування критичного мислення на уроках зарубіжної літератури», які друкувались у журналі «Педагогічна думка»  й отримали схвальні відгуки педагогів нашого регіону.

З 2017 року учасники майстерні працюють над реалізацією проблеми «Формування соціальної та громадянської компетентності на уроках зарубіжної літератури в межах змістової лінії «громадянська відповідальність».

Як активний учасник засідань, Оксана Кодан і на цей раз представляла власні напрацювання з теми «Золота доба» персько-таджицької лірики, її характерні особливості, видатні представники». Вона познайомила учасників з алгоритмом виконання вправи «Система цінностей». Такий вид роботи на уроці, на думку вчительки, формує світогляд дитини на основі духовних цінностей, расову, етнічну, соціальну, гендерну та релігійну толерантність, повагу до різних мов, культур, традицій, а також досвід громадянської поведінки (протидія аморальним явищам, відстоювання прав людини).

                            Оксана Майхер, методист методичного кабінету