Прогулянка старовинним Львовом

26 березня учні Середкевицького НВК «ЗОШ І–ІІІ ст. – ДНЗ» разом з учителями Різник В.П., Хомутник Л.Ф. та Рудик Н.І.  за сприянням відділу освіти Яворівської РДА відвідали старовинний Львів, прогулялися центральними його вулицями, поблукали лабіринтами підземель, послухали цікаві факти та легенди з міської історії. Усім надзвичайно сподобалася екскурсія підземеллям церкви св. Петра та Павла, яку провела випускниця нашої школи, вчитель Львівської спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи I-III cтупенів № 81 ім. П.Сагайдачного Христина Шелемех. Особливо вражають три панорами міста: «Княжий Львів (ХІІІ ст.)», «Готичний Львів (ХV ст.)», та «Ранньомодерний Львів (1740–50-ті роки). Така експозиція уможливлює простеження змін, які переживало місто від часу створення до сьогодення.

Завдяки екскурсії у Музей визвольної боротьби України учні збагатили свої знання із історії визвольних змагань у першій половині ХХ ст. на території нашого краю. З особливою увагою відвідувачі слухали співробітника музею про діяльність таких молодіжних спортивних організацій, як «Сокіл» та «Січ». Із зацікавленням учні розглядали зброю, військовий одяг, документацію, гроші, карти, військові знамена та інші експонати.

Стомлені, але сповнені вражень учні повернулися додому. Цього разу княже місто відкрило нам лише частинку своїх таємниць, тому ми в очікуванні нових подорожей, зустрічей, вражень…