Герої Крут – для нащадків взірець

29 січня, в День пам’яті Героїв Крут, у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів заступником директора з НВР Ціпивко Н.І. та педагогом організатором Стецик М. П. було проведено насичену патріотичним духом інформаційну хвилинку — «Червона калина на білому снігу», присвячену героїчній битві під Крутами. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.

Під час заходу учні переглянули відеоролик: «Ніколи не плач», присвячений Крутянським подіям, а також презентацію «Герої  Крут – для нащадків взірець», одинадцятикласники розповідали  про подвиг студентів під Крутами, про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами, вшанували пам’ять полеглих Героїв хвилиною мовчання.

Після проведеного заходу  всі присутні вкотре переконались, що не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.