Учні Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у місті Львові

28 лютого 2019 року учні 9-11 класів Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з класним керівником 11 класу Іриною Лагно та соціального педагогом Марією Колясою мали нагоду побувати у старовинному місті Лева, відвідати неповторні музеї міста, прогулятись його неповторними вулицями

Спершу школярі відвідали мальовничу місцевість Львова, поблизу Стрийського парку, де стоїть будинок, до якого вже понад шістдесят років приходять люди, як до національної святині. У цьому будинку видатний письменник Іван Франко, учений, політичний та громадський діяч жив, написав свої найкращі твори, і звідси пішов у безсмертя.

У музеї повністю відтворено робочий кабінет Івана Франка – його улюблену кімнату. Збереглися фортепіано, за яким сидів Іван Якович, робочий стіл, за яким він працював.

Фонди музею налічують 26 тисяч експонатів, найціннішими з яких є особисті речі Франка та його родини, рукописи письменника, першовидання його творів з автографами, оригінальні світлини. Розповідь екскурсовода була дуже цікавою для старшокласників.

Також учні побували у меморіальному музеї Михайла Грушевського, де зберігається понад 20 тисяч одиниць музейних предметів — різноманітних реліквій Михайла Грушевського та його родини, пов‘язаних зі Львовом: фотокартки, документи, книги, особисті речі.

У музеї діє шість експозиційних залів. У експозиції подано характеристику практично всіх періодів життя і праці Михайла Грушевського, проте особливий наголос ставиться на висвітленні львівського періоду життя вченого.

Предмет гордості фондової збірки — оригінали видань Михайла Грушевського, його світлини, листи вченого, особисті речі, тощо.

Учні нашої школи отримали море емоцій та приємних вражень від екскурсії.

Щиро дякуємо відділу освіти Яворівської державної адміністрації за неодноразове виділення безкоштовного шкільного автобуса для організації екскурсій.