Екскурсія до міста Львова

Національно-патріотичне виховання учнівської молоді чи не найголовніший аспект у формуванні свідомих громадян нашої країни. Екскурсії певного спрямування допомагають нам унаочнити і реально ознайомити учнів з життям і діяльністю відомих людей, історичними подіями, фактами.

За сприяння Яворівського відділу освіти, 08.04.2019р., учні 5 – 7 класів Порічанського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» здійснили екскурсію до міста Львова. З класними керівниками О.Романовською та  О.Молящою відвідали музей Романа Шухевича та Євгена Коновальця.

Діти оглянули музей генерал-хорунжого Української повстанської армії Романа Шухевича, відкритий 23 жовтня 2001 р. як відділ Львівського історичного музею. Ознайомилися з музейною експозицією розміщеною у двоповерховому будинку, що був останньою штаб-квартирою головного командира повстанців – тут він зустрів свою смерть. Навпроти музейної будівлі учні сфотографувалися біля пам’ятника Роману Шухевича, розміщеного на цьому місці у 1991 році.

Школярі  відвідали історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця.   Із цікавістю слухали працівника музею, яка провела екскурсію в родинному будинку Коновальців та висвітлила основні періоди його життя та військової діяльності. В 4 залах музею діти побачили образ Святої Терези, серветку, вишиту руками матері полковника армії ОУН, крісло батька, численні документи, фотоматеріали та інші речі, безпосередньо пов’язані з Коновальцем.

Екскурсія дала можливість учням поглибити свої знання про борця, провідника ОУН, що навколо себе гуртував людей задля великої ідеї — здобуття незалежності України.

Такі екскурсії мають велику національну, патріотичну, історичну значущість у вихованні підростаючого покоління.