Науково – практична конференція для практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО Яворівського району

25.02.2019 року  у Новояворівський ЗОШІ-ІІІ ст. №2 успішно проведено науково – практичну конференцію для практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО Яворівського району на тему «Створення безпечного життєвого середовища як умова формування позитивного життєвого шляху особистості дитини». Ініціювала проведення заходу Олена Вікторівна Стадник, методист методичного кабінету відділу освіти Яворівської райдержадміністрації. Гостинно зустріла учасників конференції Ганна Никанорівна  Вань, директор Новояворівської ЗОШІ-ІІІст.№2 та ознайомила присутніх з державною політикою в сфері захисту прав дітей та сімей.

Перед працівниками психологічної служби виступив Ігор Олексійович Корнієнко, завідувач кафедри практичної психології, КЗ Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», який наголосив, що з метою створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти  має бути запроваджений комплексний підхід у сфері запобігання та протидії проявам булінгу. Олександра Миколаївна Приведа, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби поінформувала  присутніх з новою формою роботи «Модель «Мирна  школа» як методом формування безпечного середовища в закладах освіти. Ірина Іванівна Кизима, доцент кафедри практичної психології  розповіла слухачам  про гендерні аспекти насильства в сім’ї. Також гостями заходу були  Олександра Іванівна  Солтис, Любов Василівна Зеленко, методисти навчально-методичного центру психологічної служби.

Виступи учасників конференції  були присвячені висвітленню теоретичних питань і практичних результатів досліджень щодо проблем булінгу та насильства в учнівському середовищі, просвітницький роботі з батьками з метою запобігання домашньому насильству, вивченню  рівня поінформованості школярів з питань торгівлі людьми, збереженню й формуванню здоров’я школярів шляхом  попередження дитячого та підліткового суїциду, профілактиці безпритульності та бездоглядності як соціальній проблемі.

Висловлюю слова щирої подяки за професіоналізм та творчість  у підготовці до конференції: Світлані Починок-Щур, практичному психологу, Оксані Шот, соціальному педагогу  Новояворівської ЗОШ І ст.; Надії Бесазі,  практичному психологу  Смолинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ; Марії Кобик, соціальному педагогу, Марії Гері,практичному психологу  Чернилявської ЗОШ І-ІІІст. імені Теодора Перуна; Аліні Карп’як, практичному психологу Бірківського НВК «ЗОШ І-ІІІст. – ДНЗ» імені Тараса Шевченка; Людмилі Наполовій, практичному психологу, Світлані Пікі, соціальному педагогу Верблянського НВК «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»; Ользі  Добуш, практичному психологу Віжомлянського НВК « ЗОШ І-ІІІ ст.   ім. Івана Севери-ДНЗ».