Екскурсія у Львівський музей

16 травня 2019р учні 7,8,9 класів разом з класними керівниками Вань Н.М. , Козак О.С. ,  Логін К.І.  Наконечнянської ЗОШ I-II ст. ім. Героя України Романа Сеника здійснили екскурсію у Львівський музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.  Цікавим є те, що експозиція Музею розміщена в будинку, де була остання конспіративна квартира Головного командира УПА. На 1-му поверсі– тематична експозиція, на 2-му– меморіальна. Увагу дітей привернула криївка, де переховувався Роман Шухевич, оригінальні сходи, на яких 5 березня 1950р відбувся останній бій героя з підрозділами МГБ.

Всі чотири зали допомогли дітям побачити мужній образ легендарного Романа Шухевича, дізнатися про історію відомого українського роду Шухевичів, споглянути на предмети побуту, що були в родинному помешканні Шухевичів, оглянути матеріали про новий етап діяльності генерала – боротьбу за Карпатську Україну. Роман Шухевич залишив глибокий слід в історії боротьби за Українську державу. Його життя – приклад жертовного служіння та любові до рідного народу та Батьківщини.

Екскурсія була цікавою, повчальною, пізнавальною, сприяла вихованню в дітей мужності, відваги і віри в незалежну самостійну Україну.